Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradu Vukovaru predana državna imovina vrijedna 100 milijuna kuna

04.07.2017.

13:40

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar državne imovine Goran Marić u Vukovaru je gradonačelniku Ivanu Penavi predao Ugovor o drovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske u vrijednosti od 100 milijuna kuna. "Ubuduće će se problemi državne imovine rješavati sustavno", rekao je Marić

100 milijuna kuna vrijedne su tri zemljšne čestice koje je Ugovorom o darovanju prenijelo s države na Grad Vukovar ministarsvo državne imovine. "Nakon 26 godina konačno je vraćeno Vukovaru ono što je i bilo njegovo", rekao je gradnonačelnik Ivan Penava. Tri vraćene čestice na kojima su igrađeni plivalište, sportska dvorana i igralište vrijedne su 100 milijuna kuna. Ministar Goran Marić istaknuo da će se ubuduće sustavno raditi na povratku imovine iz državnog vlasništva u vlasništvo lokalne samouprave. U svezi s tim iz Ministarstva su odaslani dopise gradonačelnicima i načelnicima općina da odrede prioritete oko vraćanje nekretnina u vlasništvo lokalne samouprave. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.