Hrvatski radio

Radio Osijek

Groblje u Donjem gradu komunalno potpuno opremljeno

04.09.2019.

14:27

Autor: Radio Osijek

Foto: HRT/Hrvoje Verić

Foto: HRT/Hrvoje Verić

Foto: - / -

Zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota i direktor Ukopa Hrvoje Ostrički danas su službeno otvorili komunalno potpuno opremljeno donjogradsko groblje u Crkvenoj 115 .

Nakon što je početkom godine ovo groblje dobilo uređenu stazu dužine 120 metara s novim vodovodnim priključkom koja vodi od kapelice do Vojarne „Vrbik“, sada je postavljen novi deponij na kojem se otpad odvaja te je uređen dio ograde.
"Djelatnici Ukopa uredili su deponij za privremeno odlaganje komunalnog otpada vrijednosti 70 tisuća kuna te postavili 340 metara ograde na sjeveroistočnoj strani groblja vrijednosti 65 tisuća kuna", izvijestio je Ostrički. Zamjenik gradonačelnika je istaknuo kako, zbog podizanja kvalitete usluge koju koriste naši građani Osijeka, gradska uprava kontinuirano investira u održavanje i izgradnju nove komunalne infrastrukture na osječkim grobljima. "Ove smo godine osigurali 1,1 milijun kuna za ovu namjenu. Početkom 2019. završili smo i radove na armiranobetonskom zidu kojemu je prijetilo urušavanje na Vojarnu „Vrbik“, a ukupna vrijednost tih radova iznosila je 530 tisuća kuna", rekao je Piližota te dodao kako je u tijeku rekonstrukcija i izgradnja staza na groblju u Klisi, te da uskoro započinje i izgradnja staza na groblju u Višnjevcu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.