Hrvatski radio

Radio Osijek

Grubišić u Saboru upozorio na "smart shopove"

29.04.2015.

18:16

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić zatražio je danas na početku zasjedanja Sabora stanku kako bi ponovno upozorio kako je nedopustivo šutke dopuštati kriminalcima da putem 'smart shopova' prodaju drogu u sprejevima, osvježivačima zraka ili solima za kupanje.

"U Osijeku je došlo do trovanja dvojice maloljetnika. Oni su zbog nadrogiranosti, halucinacija te drugih simptoma izmijenjenog stanja svijesti primljeni u bolnicu, a sve to zbog proizvoda koji se legalno prodaju u smart shopovima po Hrvatskoj", rekao je Grubišić nakon stanke koju je zatražio u Saboru.
Podsjećajući da je u Zagrebu nedavno zbog istog razloga jedan maloljetnik umro, Grubišić se zapitao zašto nitko u vladi, inspekcijama ili ministarstvu unutarnjih poslova ništa ne poduzima protiv takve prodaje droge.
"Netko štiti biznis jer od toga ima lovu. Tko je taj doznat ćemo pa makar i kad ode ova vlada", poručio je Grubišić prozivajući vladu zbog 'labavog odnosa' prema toj novoj pojavi.
Ionako nam je, podsjeća Grubišić, mali natalitet. "Mladi odlaze u inozemstvo, a sada nam se uništava i ona mladež koja ostaje. Žalosno i sramotno", zaključio je taj HDSSB-ovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.