Hrvatski radio

Radio Osijek

GSV OBŽ - uz veći proračun i veća ulaganja

28.11.2018.

15:13

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

Proračun Osječko - baranjske županije za 2019. trebao bi biti za 6,3 posto veći od ovogodišnjeg, tako da će omogućiti realizaciju razvojnih projekata, rečeno je na sjednici Gospodarsko - socijalnog vijeća Osječko - baranjske županije

Županijski proračun za sljedeću godinu trebao bi biti u iznosu od gotovo 905 milijuna kuna što je povećanje za više od 6 posto. Prema riječima župana Ivana Anušića "to će omogućiti realizaciju konkretnih razvojnih projekata za koje je do sada pripremana projektna dokumentacija". Istaknuo je da je jedan od prioriteta u sljedećem razdoblju izgradnja regionalnog distributivnog centra za voće i povrće, Gospodarskog centra u Osijeku, te izgradnja 14 sustava navodnjavanja. Govoreći o stanju gospodarstva u Županiji član GSV-a Marko Brekalo istaknuo je važnost zadržavanja radnika, jer se problem nedostatka stručne radne snage naročito pojavljuje u obrtnčkim zanimanjima poput zidara, keramičara, parketara, a prisuno je i u drugim gospodarskim područjima poput informatičara. Na sjednici je predstavnik Hrvatskih željeznica Damir Mihić izvijestio o ulaganjima u obnovu željezničke infrastrukture. Najavio je da se u iduće četiri godine uz obnovu cestovno-željezničkih prijelaza, planira i rekonstrukcija kolodvora Laslovo-Korođ, ali i uređenje zgrade osječkog željezničkog kolodvora u visini od 18 milijuna kuna. Ukupna ulaganja u obnovu i izgradnju željezničke infrastrukture iznosit će oko 80 milijuna kuna. "Najveća prepreka kvalitetnijem prometovanja u Osijeku željeznički su prijelazi u ulici Svetog Leopolda Mandića, te na Vukovarskoj cesti kod Drvljanika", rekao je Mihić. Kako je istaknuo ni izniman angažman djelatnika Hrvatskih željeznica nije doprinio rješavanju problema, pa je izgradnja podvožnjaka jedino rješenje u sljedećim godinama".

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.