Hrvatski radio

Radio Osijek

Gundinci: Markotiću (SDP) i treća sreća

12.04.2015.

20:07

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gundincima, na istoku Brodsko-posavske županije, građani su danas ponovno bili na biralištima. U trećem pokušaju birali su općinskog načelnika između kandidata HDZ-a i SDP-a.

Za načelnika je izabran Ilija Markotić, kandidat SDP-a i HNS-a, te njegov zamjenik Mladen Karavidović. U ovom drugom, ponovljenom krugu glasovanja za Markotića je glasovalo 50,38 posto glasača, četiri posto manje nego 22. ožujka. 
Iako su ti glasovi otišli u korist landidatkinje HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević, Gordana Vuković nije dobila potrebnu natpolovičnu većinu. Osvojila je 46,69 posto. 
Na birališta je izašlo pedesetak Gundinčana više nego prije tri tjedna, odziv je 66,79 posto, a u kutijama se našlo gotovo tri posto nevažećih listića. 
Drugi krug izbora održan 22. ožujka ondje je poništen zbog tiskarske pogreške na glasačkom listiću. Naime, ispred imena HDZ-ove kandidatkinje za načelnicu Gordane Vuković stajao je redni broj 3, umjesto 1. To je općini donijelo novi trošak od 35 tisuća kuna, zbog čega je Vladin povjerenik Mijo Kladarić podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Dodatni je to trošak za siromašnu općinu koju će izbori ukupno stajati 150 tisuća kuna, pa su mještani s pravom ogorčeni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.