Hrvatski radio

Radio Osijek

Hajduković kandidat za župana

10.11.2012.

09:26

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvještajno - tematsku konvenciju održala je Osječko- baranjska organizacija SDP-a. Predstavljen Domagoj Hajduković kandidat SDP-a za osječko - baranjskog župana.

 Program je u fazi usuglašavanja s potencijalnim koalicijskim partnerima o čemu će javnost na vrijeme biti upoznata, rekao je Domagoj Hajduković te istaknuo kako je Hrvatska stranka umirovljenika koalicijski partner, a u kaliciju zovu sve koji žele promjenu u Slavoniji i Baranji, a tu prije svega računaju na Hrvatsku narodnu stranku. U samo dva desetljeća četvrti po veličini grad u Hrvatskoj, motor koji je vukao cijeli razvoj Slavonije i Baranje, izgubio je gotovo polovicu industrijskih tvrtki, a zajednjo s njima nepovratno je nestalo gotovo 22.000 radnih mjesta, istaknuo je Hajduković te upitao gdje je tad bio inat onih koji se danas predstavljaju kao osloboditelji i spasitelji Slavonije i Baranje i koji naš ponosni kraj prikazuju kao kraj ljudi kojima je jedino do inata. Slavonski čovjek nije poznat po inatu. Uspjeli su nas posvađati sa svima: Zagrebom, SAD-om, naglasio je Hajduković te poručio da se svatko može inatiti, ali ne može svatko znati. Mi imamo znanja, znamo kako Slavoniji i njezinom vrijednom i nadasve poštenom čovjeku vratiti dostojanstvo. Dat ćemo šansu mladim, obrazovanim ljudima, ponudit ćemo ozbiljne i ostvarive programe. Za nas Zagreb nije tuđinski grad, ne doživljavamo ga kao uzrok svih nevolja i nesreća. Ondje je naša, hrvatska vlast i želimo da Osijek, Slavonija i Baranja i cijela Županija surađuju sa Zagrebom i grade jedinstvo Hrvatske. Naše riječi su govor razuma, suradnje, ideje, dogovora i zajedništva. To je jezik kojim govore Slavonci i Baranjci a kojega uz Zagreb razumije ostatak Hrvatske i Europske unije, poručio je Hajduković. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.