Hrvatski radio

Radio Osijek

Ham: Prepustimo mladima odlučivanje o njima važnim projektima

13.04.2021.

12:45

Autor: Radio Osijek / IF

Ham: Prepustimo mladima odlučivanje o njima važnim projektima

Ham: Prepustimo mladima odlučivanje o njima važnim projektima

Foto: - / -

HNS-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham planira, ako bude izabran, osnovati Upravni odjel za mlade, demografiju i populacijsku politiku pri gradskoj upravi koji će moći izravno odgovoriti na potrebe mladih, a objedinio bi i neke sadašnje projekte iz drugih odjela, poput stipendiranja.

Današnji mladi razmišljaju i komuniciraju na drukčiji način, a mnogi stariji ih uopće ne razumiju pa je potrebno mladima prepustiti odlučivanje o stvarima koje su im važne. U „šumi” gradskog sustava mladi ne znaju kome se trebaju obratiti, a i ono što ih zanima pokrivaju različiti odjeli. Osnutkom Upravnog odjela za mlade, demografiju i populacijsku politiku mladi bi na jednom mjestu mogli dobiti sve informacije i sudjelovati u donošenju odluka. Netko će reći da je osnivanje novog upravnog odjela dodatna administracija, no upravni odjel ujedno znači i vlastitu stavku u proračunu što je iznimno važno, napominje HNS-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham.

Svjedoci smo da mladi odlaze, ali o tome se previše priča, a premalo poduzima konkretnih koraka, kaže Ham i dodaje da je Osijek nekome privlačan grad za življenje i njih treba privući, a o mjerama će najbolje odlučivati mladi. Svjestan da mladi nemaju povjerenje u politiku, Hamova je želja da mladima prepusti kreiranje politika za mlade. Sadašnji Savjet za mlade je lijep način komunikacije mladih s gradskom upravom, ali nipošto nije dovoljan jer nisu niti sredstva dovoljna za kreiranje sadržaja, niti imaju dovoljno sluha s druge strane, pojašnjava Ham. Savjet mladih dobra je demokratska praksa, ali Upravni odjel za mlade, demografiju i populacijsku politiku je konkretno rješenje, zaključio je Vladimir Ham.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.