Hrvatski radio

Radio Osijek

HAMAG BICRO otvorio ured u Poslovnoj zoni Antunovac

04.09.2019.

11:25

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

HAMAG - BICRO je u poduzetničkoj zoni u Antunovcu otvorio novi ured. Decentralizacijom nastoje biti bliži suradnicima, malim i srednjim poduzetnicima koji će na jednom mjestu dobiti sve informacije .

Tvrtka Promo–eko, bavi se uslužnom djelatnošću i trenutačno zapošljava pet djelatnika. Vlasnica Nataša Uranjek objašnjava svoju suradnju s HAMAG BICRO-m kao izuzetno pozitivnom. Upravo s njima u suradnji je uspjela pokrenuti tvrtku, i sada ju nastoji proširiti.
Marko Preradović, direktor je tvrtke Bonavia, koja proizvodi namještaj po mjeri. Svijetao je primjer koji dokazuje da se ne moraju izvoziti drveni trupci nego suvremeni namještaj koji svoje mjesto nalazi na tržištu. Kako kaže gospodin Preradović, gradnja se polako ali sigurno pokrenula što znatno olakšava plasman namještaja.
Otvorenje ureda HAMAG BICRO-a u Antunovcu kraj Osijeka, provuklo je veliki broj zainteresiranih malih i srednjih poduzetnika koji su surađivali ili se spremaju proširiti suradnju s Agencijom ali i zapošljavanje. Zamjenik predsjednika Uprave Marko Turalija ističe kako će to biti u buduće mjesto za sve koji žele pokrenuti svoje poslove.Tu će naći informacije ali i poticajna sredstva bespovratna ili kreditna.
Antunovačka poslovna zona otvorena je proljetos, financirana europskim sredstvima i za svega nekoliko mjeseci popunila je svoje kapacitete, kaže direktorica razvojne Agencije općine Antunovac Nataša Tramišak.
Sve ovo skupa dokazuje daleko bolju sliku razvoja Slavonije i Baranje u kojoj se stvara, radi, zapošljava, a ne odlazi.

 

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.