Hrvatski radio

Radio Osijek

HAMAG & BIOS: Poduzetnički kapital za inovacije i poduzetništvo

19.05.2016.

11:13

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Poduzetnički inkubator BIOS predstavljaju projekt "Poduzetnički kapital za inovacije i poduzetništvo – Projektna komponenta II: Fond za poticanje ulaganja u kapital u ranoj fazi financiranja".

Fond za poticanje ulaganja u kapital u ranoj fazi financiranja osigurava sufinanciranje inovativnih subjekata malog gospodarstva u Republici Hrvatskoj putem uvjetnih zajmova koji se odobravaju uz ulaganje privatnih ulagača u vlasnički kapital primatelja ulaganja. Za ulaganja Fonda planiran je ukupan iznos od 2,5 milijuna eura iz proračuna projekta Poduzetničkog kapitala za inovacije i poduzetništvo Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije koji se financira zajmom Svjetske banke.
Na predstavljanju će prisutni imati priliku čuti detaljnije informacije o Fondu, ciljanim korisnicima i ulagačima, kao i načinu prijave projekata za sufinanciranje. Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 30 tisuća eura do najviše 300 tisuća  eura s trajanjem projekata do najviše 24 mjeseca. Natječaj je otvoren 13. travnja 2016. godine. Predstavljanje Fonda za poticanje ulaganja u kapital u ranoj fazi financiranja uvodnim će riječima otvoriti zamjenik ministra poduzetništva i obrta Mario Turalija, dok će Nikola Dulčić, voditelj projekta Poduzetničkog kapitala za inovacije i poduzetništvo iz HAMAG-BICRO-a, detaljnije predstaviti osnovne karakteristike Fonda.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

20 h

FEBIRE

FEBIRE