Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB: "Dobro došli u Gornji grad!"

04.05.2015.

14:18

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod nazivom „Dobro došli u Gornji grad“ HDSSB je konferenciju za novinstvo organizirao kraj derutne zgrade u Strossmayerovoj 39 u Osijeku. Osim što su upozorili na problem ruševnih zgrada, smeta ih smanjenje novčanih izdvajanja za prioritete u toj četvrti, a pitaju se i trebaju li djeca gradu koji smanjuje naknade za novorođene i školama oduzima dječja igrališta.

- Ako građanin ne održava pročelje zgrade, dobit će kaznu, no isto ne vrijedi za derutne i ruševne zgrade u vlasništvu Republike Hrvatske ili Grada Osijeka kojih ima diljem grada - upozorio je gradski vijećnik Ivica Završki zaključivši poslovicom 'vrana vrani oko ne vadi'. Upitao se i što radi povjerenstvo koje imenuje gradonačelnik, a trebalo bi nadzirati sanaciju zgrada kad, kaže, danas u gradu liči tko hoće i gdje hoće.
Krešmir Kopić ističe pak da se i Gornjem gradu, kao i ostalim četvrtima, novac za prioritete svake godine smanjuje za 10 posto, pa su tako za prošle dvije godine sredstva ukupno smanjena 110 tisuća kuna.
Jurica Žanić iz Mladih HDSSB-a u svojem se obraćanju zapitao trebaju li uopće djeca gradu Osijeku.
- Što su prioriteti gradske uprave. Je li to podjela funkcija u nadzornim odborima ili osiguranje besplatnoga parkiranja za profesore kao na primjeru Osnovne Franje Krežme gdje djeci uzimaju igralište. To je još jedan nastavak njihove pronatalitetne politike, nakon što su snizili naknade za novorođenu djecu – rekao je Žanić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.