Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB i Ivica Završki: Sanirajte Meggle kao Brodogradilište

18.07.2020.

12:23

Autor: Monika Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Povjerenik HDSSB-a za grad Osijek Ivica Završki s konferencije za novinare uputio je apel gradskoj i državnoj vlasti da učine sve da se radna mjesta i proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda u Osijeku ne ugasi.

Nije nova vijest da Meggle namjerava zatvoriti proizvodnju u Osijeku. Svatko, malo informiran, već mjesecima zna u kakvim su dugovima, prvenstveno zbog Agokorovih kašnjenja u plaćanju-rekao je Završki koj predlaže sanaciju. Možda gradski čelnici ne znaju da je Brodogradilište u Rijeci privatno a sanira se i našim, slavonskim novcem-rekao je Završki koji to isto traži i za Meggle nakon najave uprave tvrtke o odlasku iz Hrvatske i gašenju proizvodnje u Osijeku. Svi su iznenađeni ali nije nova vijest da Meggle namjerava zatvoriti proizvodnju u Osijeku. Svatko, malo informiran, već mjesecima zna u kakvim su dugovima, prvenstveno zbog Agokorovih kašnjenja u plaćanju- kaže Završki.

Sredstva za pomoć poduzetnicima to jest radnicima od po tisuću kuna po uposlenom potrošena su a drugih mjera ni na vidiku- zamjerio je Završki osječkoj gradskoj vlasti. Grad Osijek, po demografskim i gospodarskim pokazateljima, ulazi i u osmu izgubljenu godinu- ocijenio je rad gradske uprave a dodatno je opterećenje i kriza nastala pandemijom. Traži ponovo ozbiljan rebalans proračuna i veće uštede, među ostalim i da se izbori za mjesnu samoupravu održe istovremeno s lokalnim izborima iduće godine. Štedjeti se može i u Gradskom vijeću i novac usmjeriti gospodarstvu. Završki tako gradskim vijećnicima i čelnicima predlaže da se odreknu vijećničke naknade te naknada u odborima i tijelima pa tako svojim primjerom prvi pokažu kako se štedi.

Ivica Završki o Meggleu

Ivica Završki o mogućim uštedama

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.