Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB: Nema koaliranja za izbore, osim s narodom

13.07.2015.

12:37

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nema ni tajnih ni javnih pregovora ni sa SDP-om ni sa HDZ-om prije izbora, a poslije njih preduvjet za razgovor bit će novac za Slavoniju.

"Mogućnost koaliranja HDSSB-a s Kukuriku koalicijom!?"- naslov je izvanredne konferencije za novinare kojom je HDSSB želio opovrgnuti  napise u jednim dnevnim novinama s kim će i kako će ta stranka na predstojeće parlamentarne izbore. Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin je rekao kako mu je drago što su sve češće na naslovnicama i što se raspravlja o HDSSB-u s kim će koalirati prije ili poslije izbora, jer sve to govori da idu u dobrom smjeru. "Brez nas nitko neće moći sastaviti izvršnu vlast  u Hrvatskoj"- naglasio je Vulin i podsjetio na odluku Glavnoga odbora stranke s početka godine kako HDSSB na izbore ide samostalno u koaliciji s narodom. I koalicija SDP-a i koalicija HDZ-a je za HDSSB ista, jedna je nesposobna, a druga lopovska, ni lijeva ni desna nisu donijele ništa dobro Slavoniji niti cijeloj Hrvatskoj. Tome Dragan Vulin dodaje kako je realnost da će jedna od te dvije koalicije  pobijediti na izborima pa je i HDSSB morati razgovarati s relativnim izbornim pobjednikom. No, preduvjet za razgovor  oko formiranja većine nakon izbora bit će milijarde kuna za Slavoniju i Baranju, jer je ova regija dotaknula dno i stanje je neizdrživo. HDSSB želi sudjelovati u izvršnoj vlasti  i raspravljati o konkretnim mjerama. Istra se, kažu, prodala za kikiriki, a ova stranka to neće učiniti. Prema Vulinovim riječima, ona želi imati presudnu ulogu u gospodarskom napretku slavonsko- baranjskih županija. HDSSB, ponovio je njegov predsjednik, ne želi biti privjesak ni Milanoviću ni Karamarku, kako im neki žele nametnuti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.