Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB o kružnom toku na Zelenom polju i pruzi Donji grad - Jug II

14.11.2020.

12:12

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

U pripremi za lokalne izbore, o projektima važnim za osječki Donji grad, govorili su na konferenciji za novinare HDSSB-a povjerenik stanke za grad Ivica Završki i povjerenik Kluba mladih HDSSB-a Tomislav Rašić.

Ističu da su veliki projekti, poput spajanja šetnice Gornjeg i Donjeg grada, započeti još u vrijeme HDSSB-ove gradske uprave no da se neki konkretni projekti koje su tada za Donji grad osmislili i započeli kasnije nisu pomakli s mjesta. Radi se, prije svega, o kružnom toku, kod okretišta tramvaja, na Zelenom polju i spajanju Donjeg grada i Juga II tramvajskom prugom. Projekt kružnog toka odavno je gotov ali od silnih obećanja ovih sedam godina na kraju ništa nije učinjeno da se zastoji na sadašnjem kritičnom križanju riješe, ističu HDSSB-ovci. Tramvajska spojnica Donjeg rada i Juga II velik je i zahtjevan projekt no nije nemoguć. Donji grad ima i niz drugih manjih neophodnih investicija koje obilato kasne- ocijenjuju u toj stranci. HDSSB najavljuje da će im kada im, kako kažu, iduće godine Osječani daju povjerenje na izborima, u koaliciji sa svima koji žele promjenu na bolje, ove kapitalne investicije biti prioritet. 

Ivica Završki je ponovio i da su predložili, kao moralni čin, da se gradski vijećnici u vrijeme pandemije odreknu svojih vjećničkih naknada, a gradski čelnici barem trećine plaća do kraja mandata, čime bi počeli smanjivati gradske rashode.     

povjerenik HDSSB-a za grad Ivica Završki i povjerenik Kluba mladih HDSSB-a Tomislav Rašić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.