Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB-ovac Boro Grubišić je rekorder

06.10.2015.

16:11

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDSSB-ov zastupnik Boro Grubišić rekorder je sedmog saziva Hrvatskog sabora po broju javljanja, za riječ se javio čak 1919 puta, pokazuje danas objavljena statistika .

Grubišića slijede nezavisni zastupnik Branko Vukšić  s 1716 javljanja za riječ i HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker koji je govorio 1655 puta.
Od prosinca 2011., kada je sedmi saziv konstituiran, šutjeli su Željko Kerum (HGS) i SDP-ovac iz Nove Gradiške Josip Vuković. Ni jednom se za riječ nisu javili ni Darko Ledinski (SDP), koji je dio mandata proveo u izvršnoj vlasti, ali ni najnovije zamjene u HDZ-u i SDP-u Osječanin Tugomir Kuduz i Josip Krnić, pokazuje statistika koja obuvaća razdoblje do 30. lipnja ove godine.
Od prosinca 2011. do 15. srpnja 2015. zastupnici su se za riječ javili gotovo 36.000 puta, najviše da bi replicirali. No, ti podaci nisu konačni jer se fonogrami saborskih sjednica još obrađuju, napominju iz Sabora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.