Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB-ovi kandidati za zamjenike gradonačelnika i župana

12.04.2013.

15:13

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danijela Lovoković i Mario Opačak kandidati su za zamjenike osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala, a Željko Kraljičak i Dragan Vulin kandidati za zamjenika osječko-baranjskoga župana Vladimira Šišljagića.

Arhitektica i aktualna zamjenica osječkog gradonačelnika Danijela Lovoković i profesor filozofije, logike i etike te hrvatskoga jezika Mario Opačak - HDSSB-ovi su kandidati za zamjenike gradonačelnika Osijeka. Kandidati te stranke za zamjenike osječko-baranjskoga župana su diplomirani inženjer poljoprivrede koji je i dosada obnašao tu dužnost- Željko Kraljičak te diplomirani inženjer elektrotehnike Dragan Vulin.


Dr. Željko Kraljičak od 2002.do 2009. obnašao je dužnost pročelnika za poljoprivredu u Osječko-baranjskoj županiji, a 2009. kao kandidat HDSSB izabran je za zamjenika župana.

Dragan Vulin zaposlen je kao asistent na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, gdje je i polaznik poslijediplomskog doktorskog studija. Na dopunskim izborima 2009. godine  izabran je za zamjenika načelnika općine Erdut kao predstavnik hrvatskog naroda.

Danijela Lovoković  diplomirala je 1993. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Obnašala je dužnost povjerenice Vlade Republike Hrvatske za grad Osijek, a 2009. izabrana je za zamjenicu gradonačelnika Osijeka.


Mario Opačak profesor je filozofije i kroatologije. U  Isusovačko-klasičnoj gimnaziji predaje filozofiju i logiku, dok u Matematičkoj gimnaziji predaje hrvatski jezik i etiku. Od 2005. do 2009. obnašao je dužnost gradskog vijećnika u gradu Osijeku.

Na HDSSB-ovoj konferenciji za novinstvo predstavili su ih gradonačelnik Krešimir Bubalo i Župan Vladimir Šišljagić. Osvrnuvši se na rezultate u prethodnom razdoblju istaknuli su kako im je i dalje cilj povlačenje novca iz europskih fondova, o čemu svjedoče brojni ostvareni projekti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.