Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB: Sedam izgubljenih osječkih godina

22.09.2020.

16:36

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

"Sedam izgubljenih osječkih godina" bila je tema konferencije za novinstvo osječkog HDSSB-a. Povjerenik za Grad Osijek Ivica Završki, upozorio je kako je vladajuća opcija u Gradu naslijedila brojne započete projekte no nije više radila na njima. Oprimjerio je to stanjem Parka Zrinjevac...

Završki je podsjetio na vrijeme kada je vlast u Gradu imao HDSSB te na brojne projekte koji su tada ostvareni ili započeti. "Tada su se udružili "ljuti neprijatelji" SDP,HNS i HDZ i u do tada neviđenoj medijskoj kampanji demonizacija  i laži za gradonačelnika je izabran njihov zajednički kandidat Ivan Vrkić", kaže Završki. Dodaje kako je sefdam godina te vlasti rezultiralo jednim od najvećih egzodusa u povijesti Osijeka, gospodarstvo se urušilo, nezaposlenost je jako velika, a projekti stoje.

Kao primjer nebrige za grad i zaustavljenih projekata, Završki je izabrao Park Zrinjevac u kojem je konferencija i održana. "Prva je faza završena odmah, a druga je iz proračuna - nestala", kaže Završki i pokreće inicijativu da se u proračun za 2021. godinu "ugradi" obnova i parka i kultne sportske dvorane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.