Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ: Kada će biti završen Društveni dom na Brijestu?

06.11.2018.

14:19

Autor: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Otkako se prigradsko naselje Brijest 2009. godine izdvojilo iz Gradske četvrti Industrijska četvrt i postao samostalni Mjesni odbor ono nema adekvatan prostor za svoje djelovanje, a iako je obveza Gradske vlasti da takav prostor osigura to nije učinjeno proteklih gotovo 10 godina.

Na ovaj je problem ukazala vijećnica Mjesnog odbora Brijest Ana Marija Putrić na današnjoj konferenciji za novinare i dodala: "Sam Mjesni odbor Brijest djeluje u jednoj maloj prostoriji koja trenutačno nema grijanja, a povremeno nema ni struje. Zbog toga je sinergija s našim stanovnicima Brijesta uistinu loša, a društveni život je zamro. Možemo reći da su se i one udruge koje su postojale ugasile i jednostavno se nalazimo u jednom nepovoljnom položaju. Jedino rješenje vidimo u konačnom dovršetku Društvenog doma", rekla je Putrić.

Na završetak Društvenog doma na Brijestu pozvao je i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Radić, podsjetivši kako je njegova gradnja počela još 1987. godine: "S obzirom da proračun Grada Osijeka za ovu godinu nije izglasan i da je u realizaciji, mi apeliramo na Grad i predlažemo da se završetak doma na Brijestu uvrsti u proračun. Neke su procjene da bi za završetak Doma bilo potrebno oko dva i pol milijun kuna, no međutim stanovnici Brijesta bi se zadovoljili i s milijun kuna kako bi se dovršilo prizemlje. Ondje bi se mogli vrlo brzo organizirati neki sadržaji, a preostali bi se iznos i potpuni završetak Društvenog doma mogao uvrstiti u proračun Grada Osijeka za sljedeću godinu", rekao je Radić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.