Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ kreće u borbu za vlast u Osijeku

09.12.2017.

10:12

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tjedan dana nakon unutarstranačkih izbora u osječkome HDZ-u danas je održana konferencija za novinare. Istaknuto je zajedništvo novog predsjednika HDZ-a grada Osijeka Ivana Radića i predsjednika osječko-baranjskog HDZ-a Ivana Anušića.

Novoizabrani predsjednik gradskog odbora HDZ-a Osijeka Ivan Radić zahvalio je glasačima na potpori i ocijenio izbore demokratičnima uz veliki odziv članstva. Izlaznost je bila iznad svih očekivanja, glasovanju je pristupilo više od 1.200 članova stranke. 

"Osječko-baranjski i osječki HDZ su jedinstveni i nikada jači. Nakon 12 godina dobili smo župana Ivana Anušića kojem ispred GO HDZ-a dajem neupitnu jednoglasnu potporu", rekao je Ivan Radić te najavio kako će stvarati sinergiju između državne, županijske i gradskeorganizacije stranke, a očekuje kako će 2021. godine HDZ osvojiti prvi put i mjesto gradonačelnika Osijeka na lokalnim izborima. 

Osječko-baranjski žzupan i predsjednik županijskoga HDZ-a Ivan Anušić na stranačkim izborima nije podupro Ivana Radića nego njegova protukandidata Domagoja Mikulića. Izjavio je, među ostalim, kako nema osjećaj da je članstvo stranke glasujući za Radića glasovalo protiv njega. Čestitao je novom rukovodstvu osječkoga HDZ-a te potvrdio kako će imati zajednički cilj - dobiti povjerenje birača za tri godine i formirati vlast u gradu Osijeku kao što je to HDZ-u uspjelo na posljednjim izborima na kojima je došao na vlast u županiji te u tri grada i 23 općine. 

Poslušajte njihove izjave s današnje konferencije za novinare ....

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.