Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ o rebalansu proračuna i prijedlogu za 2016.

09.10.2015.

12:43

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klub vijećnika HDZ-a na sjednici je osječkog Gradskog vijeća u srijedu podržao rebalans proračuna za ovu godinu te prijedlog za sljedeću zadovoljan što je prihvaćen niz njihovih inicijativa, objasnili su na današnjoj konferenciji za novinare.

Što se rebalansa tiče, rekao je  tajnik gradskog HDZ-a Josip Mihaljević, on je dokaz nebrige prethodnih gradskih vlasti i gotovo je tragično da se gube milijuni u sudskim sporovima koji su davno i puno povoljnije mogli biti riješeni a milijuni kuna spašeni u gradskom proračunu.  

Mihaljević ističe kako su rebalansom osigurana sredstva za retroaktivnu isplatu razlike naknade za novorođenče svima koji su ostali zakinuti za iznos od 500 kuna. Razlika će biti isplaćena za 600 djece a sljedeće godine će se naknada i povećati.  

U objašnjenju potpore prijedloga proračuna za 2016. godinu  navodi inicijative HDZ-a za izgradnju vrtića u Sarvašu, početak izgradnje rasvjete između Osijeka i Tenje te kružnog toka u središtu Tenje, veće subvencije za privatne vrtiće, izgradnju intrazonske ceste na Jugu II za čiji je početak gradnje osigurano 2,5 milijuna kuna u proračunu za 2016. godinu... 

Mihaljević zaključuje kako u proračunu nema velikih investicija i projekata a razlog vidi u poreznoj reformi Vlade  čime je Osijek izgubio 30-tak milijuna kuna.    

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.