Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ: Osijek koji sanjamo ljeti

18.08.2020.

11:36

Autor: Amoreta Bajto

Ivan Radić, fotografija Amoreta Bajto

Ivan Radić, fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Fontane ne rade, parkovi su zapušteni, nemamo informaciju o radovima na Kopiki i pješačkom mostu – neke su od tema konferencije za novinstvo koju je danas u Perivoju kralja Petra Krešimira četvrtog, uz zatvorenu Fontanu prijateljstva, održao predsjednik gradskog odbora HDZ - a Ivan Radić.

"Gradska je uprava ovih dana na adrese Osječana poslala promidžbeni letak naslovljen "Promenada" u kojem možemo vidjeti kako bi naš grad izgledao da se ostvaruju najavljeni projekti i da Grad funkcionira normalno", rekao je na početku konferencije Ivan Radić, te dodao da je istina posve drugačija: "Nalazimo se u jednom od najljepših gradskih parkova i uz jednu od najljepših fontana. Fontana je zatvorena, park zapušten, a drveće kojem su puknule grane ograđeno je danima umjesto sanirano. Nismo uskraćeni samo za svježinu fontana, već i za osvježenje na popularnoj Kopiki na kojoj bi u punom jeku trebali biti građevinski radovi, a zapravo se ne događa ništa. Slično je i sa pješačkim mostom koji je malo zatvoren, malo otvoren".

Osim problema u gradskom središtu Ivan Radić upozorio je i na probleme u prigradskim naseljima, primjerce Mjesnom odboru Josipovac, gdje se godinama ne rješavaju problemi oborinskih voda. Spomenuo je i nezadovoljstvo građana Hebrangove ulice i još nekih gradskih dijelova u koje je uvedena dugo najavljivana led rasvjeta, pa je osvjetljenje i vidljivost noću smanjena.

Na novinarsko pitanje zašto je komunikacija građana Osijeka i Gradske uprave tako loša, Radić kaže da smatra da su u pitanju neznanje, loša organizacija ali i nerad te naglašava da je i gradska organizacija stranke i on osobno, kao saborski zastupnik, ponudio pomoć i suradnju no da odgovora na to do sada - nije bilo.

Osijek HDZ o zapuštenom gradu - reportažno

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.