Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ: Osijek treba socijalni fond

28.01.2015.

12:25

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ukidanjem naknada članovima Gradskog i upravnih vijeća te nadzornih odbora dobili bismo 3,7 milijuna kuna za pomoć građanima- predlaže osječki HDZ.

Predsjednik GO HDZ-a Osijek Damir Kramarić, na konferenciji za novinare za koju nije najavljena niti jedna tema, govorio je o nekoliko važnih za grad. HDZ traži razgovor sa svim strankama i gradonačelnikom kako bi utemeljili socijalni fond za pomoć sugrađanima koji nemaju načina izići iz poteškoća u koje su upali, rekao je, ne zbog bahatosti, već zbog nezaposlenosti i općeg stanja u državi. Oko milijun kuna usmjerilo bi se  prema Uredu za gospodarstvo i EU fondovima, jer to je najmanje što  političke stranke mogu učiniti za Osječane. Od gradske uprave traže da  Kuhačeva za građane bude otvorena i jedno poslijepodne u tjednu kako bi svima omgućila dolazak. Kramarić očekuje da napokon počne ocjenjivanje rada pročelnika gradskih odjela jer su zaboravili da služe građanima i da su za to plaćeni. Traži i određivanje plaće direktorima trgovačkih tvrtki u vlasništvu Grada prema produktivnosti za 6 ili za 12 mjeseci, jer moraju odgovarati za stanje u tvrtkama. Osvrnuo se i na nove cijene gradskoga prijevoza istaknuvši kako niti jedan prijedlog ne bi sve zadovoljio, ali je ipak rekao  da bi GPP trebao razmotriti cijene za nezaposlene i umirovljenike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.