Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ protiv naplate parkiranja u Osijeku

23.04.2020.

16:41

Autor: Davor Lončarić

HDZ protiv naplate parkiranja u Osijeku

HDZ protiv naplate parkiranja u Osijeku

Foto: - / -

Osječki HDZ moli za pragmatičan pristup svih uključenih dionika te poziva koncesionara, tvrtku Elektromodul d.o.o. Osijek, da ponovno razmisli o svojoj odluci tako da se barem obustavi naplata parkiranja neposredno uz KBC Osijek i ambulante Doma zdravlja Osijek.

Zbog odluke tvrtke Elektromodul o ponovnoj naplati parkinga u Osijeku Gradski odbor HDZ-a u Osijeku obratio se priopćenjem za javnost. 

U HDZ-u ocjenjuju kako proteklih nekoliko dana svjedočimo zbunjujućem poslovnom odnosu između Grada Osijeka kao davatelja koncesije i tvrtke Elektromodul d.o.o. iz Osijeka kao koncesionara za održavanje i naplatu parkiranja osobnih vozila u gradu Osijeku.

"Unatoč činjenici što je Stožer civilne zaštite Grada Osijeka dana 20. travnja donio Odluku o izmjeni odluke o obustavi naplate parkiranja kojom se predlaže obustava naplate parkiranja na području Grada Osijeka do 4. svibnja 2020., koncesionar je, sukladno potpisanom i važećem Ugovoru o koncesiji, odbio takvu preporuku te je od 22. travnja nastavio s obavljanjem koncesijske djelatnosti naplate i održavanja parkiranja uz obrazloženje na vlastitim mrežnim stranicama kako su stvoreni uvjeti za ponovno obavljanje poslovanja", podsjetio je predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić. 
Gradski odbor HDZ-a Osijeka, ne ulazeći u odnose na koje ne može utjecati, moli za pragmatičan pristup svih uključenih dionika te poziva koncesionara, tvrtku Elektromodul d.o.o. Osijek, da ponovno razmisli o svojoj odluci tako da se barem obustavi naplata parkiranja neposredno uz KBC Osijek i ambulante Doma zdravlja Osijek.

"U ovim teškim vremenima, solidarnost, odricanje i zajedničko djelovanje jedina su garancija da ćemo iz svega izaći još jači i još organiziraniji. Iskreno se nadam kako će vodstvo tvrtke donijeti ovakvu odluku u korist zdravlja svih naših sugrađana koji imaju potrebu za dolaskom u zdravstvene ustanove, posebno imajući na umu zdravstvene djelatnike koji podnose svakodnevnu žrtvu kako bismo što prije nastavili s normalnim životom. Zajednički cilj svih nas mora biti samo jedan – bolje sutra našeg Osijeka", ističe u propćnju šef osječkog HDZ-a Radić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.