Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ: Rekonstrukcija Kopike loše pripremljen projekt

30.11.2020.

13:09

Autor: Radio Osijek

HDZ: Rekonstrukcija Kopike loše pripremljen projekt

HDZ: Rekonstrukcija Kopike loše pripremljen projekt

Foto: - / -

Što će biti s radovima na Kopiki, koliko će rekonstrukcija trajati i koštati - pitanja su to na koja, tvrde u osječkom HDZ-u, gradska uprava nema odgovore. Konferenciju za novinstvo održali su ispred ulaza u Rekreacijski centar Copacabana.

Da je rekonstrukcija Copacabane još jedan u nizu primjera lošeg planiranja, bezidejnosti i neambicioznosti gradske uprave ustvrdio je čelnik osječkog HDZ-a, saborski zastupnik Ivan Radić. „Na popularnom osječkom kupalištu Kopiki kupači se ovoga ljeta nisu mogli kupati jer je najavljena rekonstrukcija zbog čega je dignut kredit od 15 milijuna kuna, a pokazalo se – na što smo odmah upozoravali – da od građevinskih radova nema ništa. Na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća saznali smo da je sve loše isplanirano jer radovi neće koštati 15 nego 50 milijuna kuna, ako je i to konačni iznos koji se neće mijenjati. Izražavamo nezadovoljstvo i zabrinutost za iduću kupališnu sezonu. Nevjerojatno je da se zatvore bazeni i krene u rekonstrukciju, a da nikad nismo vidjeli projekt kako bi Kopika trebala izgledati. Tražimo od gradske uprave da nam predoče plan i dinamiku radova. Kao Osječanin smatram nedopustivim da građani Osijeka idu po drugim mjestima u Slavoniji i Baranji na kupanje, a da u Osijeku kao lideru regije nemamo kupalište”, rekao je Radić.

Da je rekonstrukcija Kopike loše pripremljen projekt rekao je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u osječkom Gradskom vijeću Željko Kovačević koji je kao direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu najavio kako će se do kupališne sezone raditi na tome da kupači imaju kvalitetnije uvjete za kupanje na Dravi. „Hrvatske vode znaju za problem zamuljenja popularne Kopike u koritu rijeke Drave i u sklopu redovitog posla održavanja pokrenut će potrebnu proceduru, ishoditi suglasnosti i dozvole kako bi se do iduće kupališne sezone pijeskom nasuo dio kod Kopike kako bi se kvaliteta kupanja i sigurnost kupača podignuli na puno višu razinu”, rekao je Kovačević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.