Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ: Revitalizirat ćemo bajer na Jugu II

12.04.2021.

13:28

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Foto: - / -

Gradska četvrt Jug II već godinama ukazuje na problem opadanja razine vode u bajeru, te nestajanje biljnog i životinjskog svijeta, a stanovnici općenito nisu zadovoljni odnosom Grada Osijeka prema tom dijelu grada - rečeno je na konferenciji za novinare osječkog HDZ-a.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Igor Pandžić napomenuo je kako su za vrijeme cijeloga mandata u Gradskoj četvrti Jug II ukazivali na problem bajera: "U posljednjih smo godinu dana čak i intenzivnije počeli raditi na tom problemu, upozorili na pomor ribe, a organizirali smo i akciju čišćenja. U srpnju je iz Grada doša dopis kako bajer nije u njihovoj nadležnosti, pa smo u rujnu peticijom prikupili 3.000 potpisa za spas bajera i predali je Gradu Osijeku. Organizirali smo i sastanak sa suvlasnicima parcela na kojima se nalazi bajer, te predstavnicima Grada Osijeka. Jednoglasno je dogovorena zamjena suvlasnika za gradska zemljišta o čemu smo napravili zapisnik i poslali ga gradonačelniku, no odgovora do današnjega dana nema", rekao je Pandžić i napomenuo je kako stanovnici općenito nisu zadovoljni odnosom Grada Osijeka prema toj Gradskoj četvrti jer nije odrađen niti jedan kapitalni projekt, a zapela je i izgradnja Intrazonske ceste.

Saborski zastupnik i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić poručio je kako će, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, raditi na poboljšanju uvjeta života u tom osječkom naselju: "Na ovom se primjeru vide različite politike kod kojih jedna u bajeru vidi problem, a mi kao nova politika i nova energija u njemu vidimo rješenje. Već smo krenuli u određene razgovore da bajer, kada mi dođemo na vlast, prijeđe u vlasništvo Grada Osijeka i da preuzmemo za njega odgovornost. Od njega želimo napraviti jedno moderno izletište i kupalište s nadstrešnicama, klupama, roštiljima i svim ostalim sadržajima koji će biti na ponos Juga II, ali i cijelog Osijeka", rekao je Radić i dodao kako će u rješavanju problema s bajerom pomoći i Hrvatske vode.

Direktor osječke podružnice Hrvatskih voda Željko Kovačević napomenuo je kako bajer nije javno vodno dobro i površina kojom upravljaju Hrvatske vode, no s novom bi gradskom upravom našli mogućnost za njegovu revitalizaciju: "Mislimo da je osnovni problem na bajeru mulj. Trebalo bi ga izmuljiti, napraviti određene kemijske analize i naći mjesto gdje bi se ono odložilo. Time bi se povećao retencijski potencijal za oborinsku odvodnju, a prostor bi priveli svrsi, ponajprije za rekreaciju i ribolov", rekao je Kovačević i dodao kako očekuju inicijativu grada, a nakon toga vidjeti u kojem smjeru će ići aktivnosti na bajeru.

HDZ na bajeru Jug 2

Galerija
foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-
foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.