Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ traži izgradnju parkirališta ispred josipovačke škole

27.10.2020.

14:34

Autor: Radio Osijek

HDZ traži izgradnju parkirališta ispred josipovačke škole

HDZ traži izgradnju parkirališta ispred josipovačke škole

Foto: - / -

HDZ je u Josipovcu održao konferenciju za novinstvo ispred mjesne Osnovne škole kako bi upozorili na problem pristupa i parkiranja kod škole zbog čega je, kažu, ugrožena sigurnost djece .

Zatražili su zbog toga da se najavljenim rebalansom gradskog proračuna u njega ponovno uvrsti već gotov projekt izgradnje parkirališta. „Više puta smo Grad upozoravali na problem pristupne ceste školi i mali broj parkirnih mjesta. Školu pohađa 240 djece, roditelji ih dovoze automobilima i izlaze unatrag na cestu jer nemaju gdje okrenuti pa dolazi do nesreća. Prošle godine ovdje je nastradalo dijete, a bilo je i dosta kvrcavica. Zbog toga apeliramo na Grad da u proračun vrati projekt izgradnje parkirališta, koji je inicirala Hrvatska demokratska zajednica, jer 120 do 130 tisuća kuna, koliko bi se uložilo u izgradnju adekvatnog i sigurnog parkinga, ne bi trebalo biti problem osigurati u proračunu od 830 milijuna kuna”, rekao je HDZ-ov gradski vijećnik Milan Opačak. Dodao je kako su inicijativu pokrenuli na zahtjev roditelja i mještana Josipovca koji su zabrinuti za sigurnost djece te da bi novi parking s 13 do 15 mjesta trebao biti izgrađen na prostoru zelene površine ispred škole. Zaključio je kako tih 120 tisuća kuna josipovačkim roditeljima i djeci „vrijedi kao milijun i pol”.

Otac dvoje školske djece Željko Udovčić rekao je kako je najveći problem kada su kiša, snijeg i led te da je prošle zime i sam svjedočio lančanom sudaru i nesreći u kojoj je ozlijeđeno dijete. „Mislim da to nisu veliki troškovi i trebalo bi nešto učiniti prije nego što se dogodi ozbiljnija nesreća”, rekao je Udovčić. Sumještanin Robert Škondro dodao je kako je riječ o prometnoj cesti na koju je teško izlaziti unatrag te pozvao da se ulože sredstava i u josipovačku školu kako se to čini u drugim školama zahvaljujući europskim fondovima.

Konferencija za novinstvo HDZ-a u Josipovcu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.