Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ: „Vladajući, izvršite obećano"

14.02.2020.

13:31

Autor: Amoreta Bajto

fotografije priopćenje HDZ  i Amoreta Bajto

fotografije priopćenje HDZ i Amoreta Bajto

Foto: - / -

„Vladajući, izvršite obećano", naziv je konferencije za javnost koji je održao Gradski odbor HDZ-a Osijeka. Podsjećaju na obećanje gradske uprave da će, nakon porasta cijene vodnih komunalnih usluga, smanjiti druge namete te pozivaju da se to obećanje i ostvari.

Predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić podsjetio je kako je gradska uprava obećala da će, ukoliko poraste cijena vode, smanjiti ostale namete te tako olakšati plaćanje režija Osječanima, posebice onima koji imaju mala primanja.

"Nakon što je u Osijeku 2018. godine podignuta cijena komunalne naknade za 20%, a prošle godine i odvoz miješanog komunalnog otpada, u nekim slučajevima čak i 50%, novi je udar na životni standard Osječana poskupljenje vode", podsjeća Radić te dodaje: "Mi predlažemo gradskoj upravi smanjenje cijene komunalnih usluga ili  prireza ili nešto treće"

Ovo je druga konferencija HDZ-a o toj temi, a na poruke s prve nije bilo odgovora tako da su članovi Gradske organizacije HDZ odlučili predati zamjenicima gradonačelnika pismo kojim pozivaju upravu Grada da izvrši obećanje i smanjenjem cijena gradskih uskuga kompenzira trošak novih računa za vodu. Ako na njihovu inicijativu i ovoga puta ne budeodgovora, pokrenut će peticiju među građanima Osijeka, a raspravu o ovom problemu najavili su i za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.