Hrvatski radio

Radio Osijek

HeadOnEast - Puna Tvrđa užitaka

02.10.2020.

20:25

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

HeadOnEast je počeo vinskom zdravicom, dobim zalogajem, bogatom pivskom pjenom te biranom glazbom. Trodnevna manifestacija odvija se pod epidemiološkim mjerama, uz mjerenje temperature i ostavljenje podataka, no to nije zasmetalo Osječane i njihove goste da stanu u red za užitak.

Sve je počelo u Zemlji bez granica, Hvatanjem snova u dvorištu Prehrambeno tehnološkog fakulteta, iza Crkve Sv. Mihaela Arkanđela predstavom za djecu. Od danas do nedjelje u tom dvorištu bit će radionice za velike i male, umjetnički performansi, glazbeni program te svjetlosne instalacije. Program realizira Udruga Breza u suradnji s Kulturnim centrom Osijek. A zemlju bez granica i ovoga će puta posjetiti Jelena Radan i Goran Bošković te Meritas.
„Program je za vječnu djecu, veliku i malu. Od mjuzikla i predstava, do svjetlosnih projekcija i mnoštva radionica”, rekla je Suzana Vargović iz Udruge Breza.

Iako je vino u bocama, već je prvoga dana teklo u potocima u dvorištu Edukativnog i informativnog turističkog centra mladih Stara pekara. Vinski potprogram sufinanciran je projektom Wine Tour Across Borders, prekogranična suradnja Mađarska-Hrvatska 2014.-2020 tako da u vinu mogu uživati i početnici i znalci, i domaći i stranci. U istome dvorištu i mali pivari, divovi prštećih okusa ječma i hmelja.
„Ne stavljamo bazgu, to je mit, ali stavljamo američki hmelj, koji daje posebnu aromu i miris pivu, stoga sam u zdjelicama, da vidite kako to izgleda, donio ječam, hmelj i cvjetove hmelja koji su poput začina”, rekao je Marko Tandarić iz osječke male pivovare DIV.

I dok se vino može kušati na dnu čaše na stalku pivo „ni za boga miloga nemojte probati ispod pola litre”, savjet je malih pivara, craft scene u BEERCUZ-u. FOOD BAZZAR u donjem dijelu Trga Vatroslava Lisinskog nudi od piletine u buretu, preko slavonskih delicija, do domaćih burgera, uz mogućnost da se ogrebete za krišku sira, kap likera, rakije, ili da umočite prst u pekmez i med (prije toga ga dobro dezinficirajte ili bolje, poslužite se jednokratnom žlicom).
U Ulici Matije Petra Katančića je STREETFOOD, a kao kod kuće je uz DJ Omera & DJ Flegmu, na IN DA SOFI, na travnatoj površini ispred NK Elektre.

Dodatne informacije na slijedeće linkove                                                                                    visitslavoniabaranja.com, facebook stranica Visit Slavonija Baranja i HeadOnEast i instagram profilu visit.slavonija.baranja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.