Hrvatski radio

Radio Osijek

HeadOnEast - Tvrđa u posebnom sjaju i mirisima

03.10.2019.

19:59

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Krenuo je HeadOnEast. Osječka Tvrđa zasjala je novim sjajem, obojena posebnim bojama "Festivala svjetla" i mirisima najfinijie hrane i pića, "StreetFoodom", Food Bazzarom", "Beer Festom" te dvorištima od "Pekmeza" i Derneka".

Dani hrvatskog turizma prvi se puta organiziraju na području Slavonije, Baranje i Srijema. Od danas do 5. listopada u Tvrđi vas čekaju vizualni, gastro i glazbeni događaji. Organizator vas poziva da otkrijete neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu. 

Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke d.d. uz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica. U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Bit će održan i prvi Festival svjetla na ovim prostorima tijekom kojeg će svake večeri barokne zgrade osječke Tvrđe zabljesnuti neuobičajenim sjajem. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom. HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja hrane, vina i glazbe koji žele poseban  doživljaj Slavonije. Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, naći će se na jednome mjestu. Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure.
HeadOnEast Lounge zona, ulice Tvrđe pretvorit će u najljepši dnevni boravak, tu će biti i prepoznatljiva osječka In da Sofa. Vinoljupci će moći dodatno uživati u Večeri vina i umjetnosti koja već tradicionalno okuplja ljubitelje vinske kapljice, ali i umjetnosti. Sve dane upotpunit će glazbeni doživljaji na dvije glavne pozornice gdje će nastupati Electric Porn, Akvarel, Miroslav Evačić Trio, Trio Reba, fusion jazz i poznati DJ-evi. U posebnim zonama, uz tamburaše na ulicama Tvrđe, oživjet će i cabaret. Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom Sajmom antikviteta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.