Hrvatski radio

Radio Osijek

Kraljevski HeadOnEast u Osijeku

26.09.2022.

15:09

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

HeadOnEast

HeadOnEast

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Četvrtu godinu u nizu Turistička zajednica Slavonije i Baranje s partnerima organizira HeadOnEast - dvodnevni festival hedonizma. Održat će se u petak i subotu, a ove je godine dobio predznak "kraljevski".

Kraljica Pija, Klasika u parku, Kazalište na aveniji, Kraljevska pričaonica, Dvorište umjetnosti, Kuće svjetla, Labos, Beercuz, In da sofa, KraljeVina i Kraljev park samo je dio naziva bogatoga programa koji će se u petak i subotu održati u Osijeku, a glavni programi su u Parku kralja Petra Krešimira IV i Perivoju kralja Tomislava. Upravo je to razlog što je ovogodišnji HeadOnEast dobio predznak "Kraljevski", pojasnila je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske Ivana Jurić, i dodala kako će uz umjetnost svjetla i bogatu gastronomsku ponudu, glazbeni dio festivala popuniti brojni izvođači: "Tijekom dva dana hedonističke užitke s nama će dijeliti Nera & Updown, Filip Pavić kvartet, Fluentes, Gelato sisters, Massimo, Meritas, Ida Prester&Lollobrigida, Daleka obala i Z++", rekla je Jurić i dodala kako sve kreće kraljevskim doručkom za hedoniste u petak u 9 sati na Tržnici, a održat će se i dva kuharska show-programa "Kuda idu crne svinje" i "Najbolje ribe su na istoku", u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu te osječkom Ugostiteljsko-turističkom školom: "U sklopu manifestacije svoje proizvode predstavit će domaći proizvođači craft piva, domaćih rakija, ginova i viskija, a održat će se i tradicionalni Sajam antikviteta. U suradnji s osječkim Hrvatskim narodnim kazalištem (HNK) bit će izveden glazbeni program "Klasika u parku", u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti održat će se izložba Triennala medaljerstva i male plastike "Memorijal Ive Kerdića" te izložba Petre Mrša "Digital Milk", organizirat će se kreativna radionica izrade kraljevskih kruna", istaknula je Jurić.

Uz Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, te turističke zajednice Županije i Grada organizaciji se priključuju Kulturni centar, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Ugostiteljsko-turistička škole Osijek, Muzej likovne umjetnosti, GISKO, Udruge Đola i Breza: "Turističke se brojke popravljaju i u gradu Osijeku, jer se u kolovozu ove godine bilježi veći broj noćenja nego u istom razdoblju 2019. godine. Vjerjuem da će i ova manifestacija u idućem razdoblju tome značajno pridonijeti", rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, a osječko-baranjski župan Ivan Anušić napomenuo je kako će Festival dodatno pridonijeti poboljšanju turističkih rezultata: "Turizam se u potpunosti oporavlja, nakon dvije godine pandemije koronavirusa, koja je zaustavila većinu uobičajenih aktivnosti i već smo dosegnuli rekordnu 2019. godinu po popunjenosti turističkih kapaciteta."

Stoga u kalendaru zabilježite 30. rujna i 1. listopada i krenite na istok jer HeadOnEast je mjesto gdje je kraljevski doživljaj zajamčen svakom posjetitelju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.