Hrvatski radio

Radio Osijek

#HeadOnEastCroatia i #VisitSlavonijaBaranja

17.05.2020.

11:30

Autor: Željko Kovačević

Ivana Jurić (foto facebook)

Ivana Jurić (foto facebook)

Foto: - / -

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije lansirala je kampanju na društvenim mrežama pod nazivom Hedonizam je na istoku! #HeadOnEastCroatia i #VisitSlavonijaBaranja, putem koje u suradnji s turističkim djelatnicima poziva na obilazak istoka Hrvatske.

HeadOnEast svojevrstan je nastavak događanja i kampanje koja je započela Danima hrvatskog turizma u listopadu 2019. godine, kada je Osijek bio središte predstavljanja potencijala kontinentalnog turizma. Inače, HeadOnEast sklop je riječi i višeznačih pojmova koji poziva na užitak svim čulima.

"U cijeloj toj priči i iskustvu brendiramo hedonizam koje nudi Slavonija i Baranja", ističe Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, dodajući kako u ovom dijelu Hrvatske, ako ste turist koji voli aktivnosti, primjerice bicikliranje ili hodanje, ili Pannonian Challenge, najveće natjecanje ekstremnih sportova u ovom dijelu Europe, onda je to aktivni hedonizam, ako ste ljubitelj prirode i odete u Kopački rit bit ćete dio zelenog hedonizma, a ako odete u Aljmaš, poznato marijansko svetište, još od 1704 godine, onda ste dio, hedonizma duha.  A kada ogladnite i potražite manji skup ovoga velikog kruga, primjerice, pod nazivom "Gdje rastu kulenove seke?", prožet će vas eno-gastro hedonizam. Da je Slavoniji i Baranji teško odoljeti i u vrijeme iskušenja ili baš zbog toga i slijedeći primjer.

"Zvali su nas iz nekoliko agencija iz Dubrovnika. Traže sve. Informacije o cjelokupnoj ponudi na razini destinacije. Od smještajnih kapaciteta do posebnih programa. Do informacije koja je cijena ulaska u kulturne ustanove. Poslali smo im video materijal. I dobili smo kao i uvijek pozitivnu povratnu informaciju, kao i kod svih koji nisu bili u Slavoniji. Uvijek je to ugodno iznenađenje", rekala je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije

Pandemija virusa COVID-19, potaknula je turističku zajednicu Osječko – baranjske županije na gerila kampanju u kojoj znalci hedonizma putem video klipova koje su sami izradili, uglavnom na mobitelima, pozivaju da i vi krenete na istok. Među mnogima vidjet ćete Tomicu Đukića, glavnog kuhara Hotela Osijek i Hrvatske nogometne reprezentacije, Tomislava Žajdlika, iz Državne ergele Đakovo, poznatog fotografa Mario Romulića ili Vladimira Škrobu-Baju koji vas poziva na Čvarak fest u Baranji i objašnjava zašto čvarak od crne slavonske svinje nije crn. #HeadOnEastCroatia i krenite otkrivati, avanturu ili najljepše i najmirnije mjesto gdje se nešto neizostavno krčka ili reže na koso.

Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice OBŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.