Hrvatski radio

Radio Osijek

HEP: " Pratimo prognoze, sve je spremno za sezonu grijanja"

24.09.2019.

10:41

Autor: Neven Knežević

fotografija Neven Knežević

fotografija Neven Knežević

Foto: - / -

Direktora HEP Toplinarstva - Pogona Osijek, Ivicu Mihaljevića, pitali smo kada će radijatori u Osijeku ponovno biti topli, s obzirom na to da je jesen počela kišovitim i razmjerno hladnim vremenom.

Kao i svake godine, i sezona grijanja 2019.-2020. za osječko HEP - Toplinarstvo službeno je započela 15. rujna razdobljem spremnosti za grijanje. To je razdoblje kada se provjeravaju toplinske stanice jer je jedan od uvjeta za njihovo uključivanje njihova tehnička ispravnost. HEP-Toplinarstvo opskrbljuje oko 1.500 stambenih i oko 1.200 poslovnih jedinica na području Osijeka. 

Tim povodom  Ivicu Mihaljevića, direktora HEP-Toplinarstva - Pogona Osijek, pitali smo kada će se točno radijatori po prvi put zagrijati. Mihaljević je odgovorio kako se to još ne zna sa sigurnošću. U HEP-u prate vanjske temperature i vremensku prognozu, te su spremni pokrenuti sustav kada se steknu temperaturni uvjeti. "U sljedećih nekoliko dana najavljen je porast temperature zraka, pa je gotovo sigurno da to neće biti do kraja tjedna", rekao je Mihaljević. Uključivanje u sustav korisnika kao i svake godine bit će postupno. Grijanje će najprije dobiti prioritetni korisnici poput bolnica, domova zdravlja, vrtića, škola... Vijest koja će svakako obradovati korisnike je da cijena grijanja onosno plina za sezonu 2019./20. neće rasti.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.