Hrvatski radio

Radio Osijek

HF Belišću, Ricardu i Monu dodijeljene Zlatne kune

01.06.2015.

14:50

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o Belišće, Ricardo d.o.o. Darda i Mono d.o.o. Osijek najuspješnije su tvrtke u Osječko-baranjskoj županiji. U HGK-Županijskoj komori u Osijeku dodijelje su im plakete "Zlatna kuna" za poslovanje.

U Harburg-Freunderberg Belišće d.o.o. za proizvodnju strojeva, najboljoj velikoj tvrtki u Osječko-baranjskoj županiji, od osnivanja tvrtke broj zaposlenih povećan je sa 150 na  614 radnika, a u prošloj godini isplaćena im je prosječna neto plaća u iznosu od  4 568 kuna. Proizvode strojeve za proizvodnju automobilskih guma i samo u 2014. godini proizvedli su ih 375. Uspjeh temelje na izvozu: od gotovo 614 milijuna kuna prihoda oko 510 ostvarilli su na inozemnim tržištima.    

Ricardo d.o.o. zapošljava 295 radnika, a s 280 vozila vodeća su tvrtka u sektoru cestovnog prijevoza u Hrvatskoj. U 2014. udvostručili su ukupni prihod (iznosio je  više od 182 milijun kuna) u odnosu na prethodnu godinu i ostvarili rast zaposlenih  do 52 posto. 

Mono za projektiranje informacijskih sustava d.o.o Osijek jedan je od vodećih hrvatskih izvoznika softvera. Njihova softverska rješenja koriste se u medicini, farmaciji, financijama, energetici, prodaji...u više od stotinu zemalja svijeta, a njihove investicijske aktivnosti usmjerene su na razvoj i nove tehnologije u prošloj godini bile su veće od pola milijuna kuna. U toj je informatičkoj tvrtki prosječna neto plaća veća od 7 000 kuna.  

Harburg-Freudenbergeru Belišću, Ricardu i Mono-u dodijeljene su konkurenciji dvadesetak uspješnih tvrki Osječko-baranjske županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.