Hrvatski radio

Radio Osijek

HGK-ŽK Vukovar: Spačva d.d. najuspješnija velika tvrtka u 2019. godini

08.12.2020.

14:34

Autor: Radio Osijek/ MVP

fotografije: HRT/ Marija Vukasović Petrinović

fotografije: HRT/ Marija Vukasović Petrinović

Foto: - / -

U HGK – Županijskoj komori Vukovar održana je 10.svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar na kojoj su uručena priznanja najuspješnijoj maloj, srednjoj i velikoj tvrtki Vukovarsko-srijemske županije.

U svakoj je kategoriji bilo nominirano po pet tvrtki, a odluka o dobitnicima donesena je na sjednici Gospodarskog vijeća u listopadu. Ove je godine tradicionalna dodjela priznanja gospodarstvenicima organizirana pod posebnim epidemiološkim mjerama.

U kategoriji velike tvrtke, priznanje je dobila Drvna industrija Spačva d.d. iz Vinkovaca, u kategoriji srednjih Pro – Team d.o.o. Vukovar, a u kategoriji malih tvrtki Istraživač Benz d.o.o. Iz Nuštra – istaknula je predsjednica HGK-Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković, koja je nagrade uručila s tajnikom HGK-ŽK Vukovar Ivanom Marijanovićem. U ime predsjednika HGK Luke Burilovića čestitala je nagrađenima.

"Imali smo petsto zaposlenih radnika, sada imamo 860. Godine 2013. imali smo prihod 120 milijuna kuna, prošlu smo završili sa 255 milijuna kuna, izvozimo više od 70 posto proizvodnje u više od 30 zemalja svijeta" - rekao je, među ostalim, predsjednik Uprave Spačve d.d. Josip Faletar, kojemu je Zlatna kuna dodijeljena treći put.

Ujedno su tvrtkama koje slave značajnije obljetnice dodijeljena posebna priznanja i to za 60 godina kontinuiranog rada vukovarskom Veleprometu, za 40 godina vinkovačkoj Privlačici te za 30 godina tvrtkama PZ Privlaka, autoškoli Faca Vinkovci, kao i tvrtkama Bodat d.o.o.Vinkovci, Karuca d.o.o. Gunja i Babogredac d.o.o. Babina Greda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.