Hrvatski radio

Radio Osijek

Hladnoća i snijeg ne stvaraju probleme u Zračnoj luci Osijek

09.01.2019.

10:13

Autor: Davor Lončarić

Hladnoća i snijeg ne stvaraju probleme u Zračnoj luci Osijek

Hladnoća i snijeg ne stvaraju probleme u Zračnoj luci Osijek

Foto: - / -

Za sada snijeg, led i hladnoća ne stvaraju probleme u osječkoj zračnoj luci. Direktor Davor Forgić potvrdio je danas kako je 2018. godina bila najbolja godina u povijesti Zračne luke Osijek .

"Vrijeme nas služi, a mogu reći da imamo i sreće po tom pitanju, tako da nema problema u zračnoj luci", rekao je direktor Davor Forgić u današnjem javljanju u Jutarnji program Radio Osijeka. Za zimsku sezonu luka se dodatno pripremila - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo je Zračnoj luci Osijek nove ralice, novi traktor za izbacivanje snijega tako da su uz postojeću opremu u potpunosti spremni i za veće izazove kada je u pitanju snijeg i obilnije oborine. 

Forgić je iskoristio priliku te istaknuo kako je 2018. godina bila rekordna i najuspješnija u toj luci u njezinoj povijesti. Tijekom 2018. godine usluge Zračne luke Osijek koristilo je 67.235 putnika, a to je čak 55% više nego 2017. godine. "Povećanje zahvaljujemo intenzivnijem poslu na međunarodnim linijama", pojašnjava Forgić spomenuvši linije za Basel, Stuttgart, Köln i Bonn koje su najviše utjecale na rekordan broj putnika. Linije za Köln bile su popunjene oko 55%, no ostale međunarodne linije ostvarile su puno bolju popunjenost zrakoplova- do 95%. Za Köln će i ove godine biti uspostavljena zračna linija od 1. lipnja s dvije rotacije tjedno i u boljim terminima za putnike.

Ove će godine biti zadržane linije prema Zagrebu šest puta na tjedan, dva puta tjedno za Dubrovnik, Rijeku i Pulu te četiri puta tjedno za Split. Unutarnja linija za Pulu malim zrakoplovom s 18 putnika u posljednjih je nekoliko dana tijekom blagdana bila popunjena 100%, istaknuo je direktor Davor Forgić. Zaključio je kako je plan Zračne luke ove godine povećati broj putnika za još 10% u odnosu na prethodnu, rekordnu godinu te uspostaviti još nekoliko novih destinacija, o čemu su u tijeku pregovori započeti još prošle godine. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.