Hrvatski radio

Radio Osijek

HNK Osijek „Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini”

09.03.2022.

15:18

Autor: Radio Osijek/TM

HNK Osijek „Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini”

HNK Osijek „Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini”

Foto: Marina Ban / Radio Osijek

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u petak i subotu, 11, i 12. ožujka bit će održan Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini. Humanitarnog je karaktera – prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun Hrvatskog caritasa. Koncerti počinju u 20 sati.

Koncertom će ravnati Mladen Tutavac, koji je danas, zajedno s ravnateljem Opere HNK u Osijeku, Filipom Pavišićem najavio koncert u koji je uvrštena I. simfonija Reinholda M. Glièrea, ukrajinskog skladatelja, kojom žele poslati poruku podrške ukrajinskom narodu.

Solist na klaviru je Lovre Marušić, koncertni majstor je Igor Šimonji koji će zajedno s orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku izvesti program „Koncerta klasične glazbe – za mir u Ukrajini”.

„Koncert klasične glazbe - za mir u Ukrajini humanitarnog je karaktera te ćemo novčana sredstva od ulaznica za koncert uplatiti na račun Hrvatskog Caritasa koji je povezan s Ukrajinskim Caritasom. Pozivamo da kupnjom ulaznice za Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini ili uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa kod Privredne banke Zagreb d.d. 

IBAN: HR0523400091100080340; SWIFT/BIC: PBZGHR2X; svrha uplate: pomoć Ukrajini, pomognete ukrajinskom narodu”, poručio je Tutavac.

Reportažni prikaz Marine Ban

Program:

Ludwig van Beethoven: KLAVIRSKI KONCERT br. 4 u G-duru, op. 58 Klavir: L. Marušić

– Allegro moderato

– Andante con moto

– Rondo (Vivace)

* * * * *

Reinhold Glière: SIMFONIJA br. 1 u Es-duru op. 8

– Andante – Allegro

– Molto vivace

– Andante

– Allegro


Galerija
HNK Osijek „Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini”, Foto: Marina Ban/Radio Osijek
HNK Osijek „Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini”, Foto: Marina Ban/Radio OsijekHNK Osijek „Koncert klasične glazbe – za mir u Ukrajini”, Foto: Marina Ban/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.