Hrvatski radio

Radio Osijek

HNK u Osijeku za potresom pogođenu Banovinu

09.01.2021.

12:37

Autor: Željko Kovačević

HNK u Osijeku za potresom pogođenu Banovinu

HNK u Osijeku za potresom pogođenu Banovinu

Foto: - / -

HNK Osijek poziva sve da se priključe humanitarnoj akciji kazališta "Kupi ulaznicu, podari nadu". Cjelokupni prihod od predstava biti će uplaćen na račun Vlade za pomoć nastradalima. Broj mjesta u kazalištu ograničen je na 50.

Unatoč teškoj situaciji u kojoj se kultura i sama sada nalazi, prihod od 4 programa (2 predstave i 2 koncerta), koje HNK Osijek ima u siječnju, uplatit će za potresom pogođene stanovnike Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o predstavi - komediji ŽENE U CRVENOM, 9. i 11. siječnja i HUMANITARNI KONCERT ZA SISAČKO-MOSLAVAČKU ŽUPANIJU 14. i 15. siječnja. Jednu izvedba koncerta prenosit će se uživo na službenom You tube kanalu i facebook stranici osječkog HNK.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK u Osijeku ili online (www.hnk-osijek.hr/ulaznice <http://www.hnk-osijek.hr/ulaznice>)

Iz kazališta ističu kako je u prodaji neograničen broj ulaznica, a one će se moći  koristiti i za naredne predstave, obzirom da se na jednoj predstavi ili koncerti u publici ne smije naći više od 50 gledateljica i gledatelja.

"To znači ako ne uspijete dobiti svoju sjedalicu na današnjoj predstavi ili koncertu koji slijedi, vaša ulaznica vrijedi za predstave ili koncerte u nastavku sezone. U ovoj je akciji važno da se kupnjom ulaznica pomaže nastradalima na Banovini.", pojasnila je u programu Radio Osijeka Ivana Jerbić, stručni suradnik propagande i prodaje.   

Humanitarni ciklus izvedbi, u osječkom HNK-u, počeli su s Novogodišnjim koncertom 30. prosinca, od čijeg prihoda  cjelokupni iznos također ide za potresom razrušenu Banovinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.