Hrvatski radio

Radio Osijek

HNS-a za postavljanje sigurnosne ograde kod Osnovne škole Retfala

19.09.2018.

14:29

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Članovi osječkog ogranka HNS-a Retfala, zabrinuti zbog sigurnosti sudionika u prometu, a ponajviše djece i starijih, te potaknuti pozivima mnogih roditelja školske djece, organizirali su novu inicijativu za povećanje sigurnosti u prometu u Kapelskoj ulici.

Mnogobrojni učenici Osnovne škole Retfala svakodnevno prolaze stazom kroz Kapelsku ulicu, koja se nalazi neposredno uz samu cestu. Radi se o vrlo prometnoj ulici, kojom svakodnevno prolaze automobili, autobusi, dostavna vozila i kamioni. Iako postoji mjerač brzine koji upozorava na prekoračenja, pojedini neodgovorni vozači ne reagiraju na upozorenja.
Na spomenutom dijelu Kapelske ulice, kod osnovne škole, osječki ogranak HNS-a Retfala prikupljao je potpise za postavljanje čvrste ograde od prikladnog materijala, koja bi uvelike pomogla u povećanju sigurnosti djece. Takva bi ograda predstavljala fizičku barijeru koja bi djecu na putu prema školi i kući odvojila od ceste i automobila.
„Ovo je još jedna u nizu inicijativa koja je plod izvrsne suradnje našeg ogranka HNS-a sa sugrađanima iz Retfale. Građani nam se svakodnevno javljaju sa željom da zajedno riješimo probleme i poboljšamo kvalitetu življenja u Retfali. Kontaktirali su me brojni roditelji učenika Osnovne škole Retfala koji su zabrinuti za sigurnost svoje djece. U dječjoj zaigranosti vrlo često zna doći do „naguravanja“, te ih je strah i pomisliti što se sve može dogoditi, osobito u uvjetima smanjene vidljivosti u večernjim satima. Dječja sigurnost na prometnicama nam je najvažnija i zato smo danas ovdje. Jako smo zadovoljni današnjim odazivom i brojem prikupljenih potpisa.“ rekao je Dražen Slunjski, predsjednik ogranka HNS-a Retfala.
Retfalački HNS vrlo aktivno surađuje sa svojim susjedima, te je uz potporu njihovih potpisa osigurao postavljanje treptača na križanju Sljemenske ulice i Vijenca Petrove Gore, te prometna ogledala i signalizaciju na križanju Žutog naselja, Kozjačke i Psunjske ulice. (iz Priopćenja HNS-a)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.