Hrvatski radio

Radio Osijek

HNS: Do izbora za EU parlament još 90 dana

26.02.2019.

10:51

Autor: Marija Petrinović

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

"Hrvatska je šestu godinu članica Europske unije, želimo što više njezinih vrijednosti. A najprije - prosječnu plaću od najmanje sedam tisuća kuna", rekao je u Osijeku, najavljujući kandidaturu za EU parlament kao nositelj liste HNS-a, međimurski župan Matija Posavec.

Ususret izborima za EU parlament, na konferenciji za novinare u Osijeku međimurski župan Matija Posavec kao kandidata je predstavio saborskog zastupnika Stjepana Čuraja.

"Hrvatska nije ravnomjerno razvijena", ustvrdio je Posavec i naveo da, po stanovniku, Zagreb ima BDP 165 000 kuna, a Osijek šezdeset i šest. Među ostalim je istaknuo kako HNS želi promovirati nove ljude, vrijednosti i politike koje Hrvatska zaslužuje i sve to dogovoriti kroz kampanju za izbore za EU parlament koji se održavaju 26. svibnja.

"Kad govorimo o prosjeku plaća, želja je da što više naših stanovnika ima prosječnu plaću iznad 7 tisuća kuna i to je jedina gospodarska i demografska reforma koja može zaustaviti iseljavanje iz gotovo svakog dijela Hrvatske, a naročito iz ovoga dijela. Kad govorimo o europskim vrijednostima, onda moramo progovoriti o korištenju europskih fondova gdje Hrvatska ne stoji dobro", naveo je Posavec.

"U privlačenju europskoga novca tek smo na 62 posto ugovorenih, a na 26 posto isplaćenih sredstava za financijsko razdoblje od 2014. do 2020.godine", istaknuo je nositelj HNS-ove liste za EU parlament.

Saborski zastupnik HNS-a i kandidat za EU parlament Stjepan Čuraj među ostalim je ocijenio da su nove politike teme koje su važne za život svih građana i koje već danas provode HNS-ovi kandidati za EU parlament, svatko u svojoj sredini.
"U svojoj kampanji ću svakako inzistirati da Europa ne bude samo Europa jednakih, ili više ili manje jednakih država, nego da bude Europa jednakih građana, u kojoj mi ne moramo puno gledati kako se živi dalje. Možemo samo otići par stotina kilometara do Zagreba i vidjeti itekakav nesrazmjer u kvaliteti života, u standardu", rekao je Čuraj.

Konferenciji za novinare u Osijeku, uz glasnogovornika HNS-a za IV izbornu jedinicu Vladimira Hama bila je nazočna i HNS-ova zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

10 h

FEBIRE

FEBIRE