Hrvatski radio

Radio Osijek

HNS je za Osijek kao hrvatski Oxford, HDZ ukazuje na probleme u GČ Tvrđa

06.05.2021.

13:00

Autor: Radio Osijek

HNS je za  Osijek kao hrvatski Oxford, HDZ ukazuje na probleme u GČ Tvrđa

HNS je za Osijek kao hrvatski Oxford, HDZ ukazuje na probleme u GČ Tvrđa

Foto: - / -

"Osijek kao hrvatski Oxford" bila je tema konferencije za novinare koju je ispred Rektorata osječkog Sveučilišta održaoi kandidat HNS-a, za gradonačelnika Vladimir Ham. U Tvrđi je o problemima te gradske četvrti govorio gradonačelnički kandidat HDZ-a Ivan Radić.

Želja je, ističe Vladimir Ham, Osijek učiniti  najprivlačnijim gradom za studiranje u Hrvatskoj, u koji dolaze najuspješniji maturanti zbog uvjeta koji im pružaju Osijek kao grad i osječko Sveučilište. Uz Hama, kandidata HNS-a HSS-a i Narodne stranke- Reformisti na konferenciji za novinare govorila je i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Vesna Gantner. Ona osobito ističe područje biotehnologije, tehnološke znanosti, biomedicinu, zdravstvo, područje prirodnih znanosti sa strukama koje su deficitarne u gospodastvu. Iznimno je bitno imati kadrove koji će dalje moći zemlju voditi u smijeru u kojem je nužno, zato je važno dodatno poticati izvrsne ljude, studente koji su prepoznali vrijednost znanja te ih dodatno motivirati da na osječkom Sveučilitu dođu do svojih diploma-kaže Gantner. Vladimir Ham dodaje da stipendije za najbolje maturante iz cijele Hrvatske, za koje želimo da studiraju upravo u Osijeku, moraju biti 5 tisuća kuna na mjesec kako bi bile dostatne, a u suradnji sa Sveučilištem treba im osigurati i smještaj, kaže Ham. I dalje se zauzima i za stipendije koje je do sada za studente Osječane osiguravao grad te i Zaklada Srce grada Osijeka. 

Tvrđa je bila mjesto koje je za današnje predizborne aktivnosti izabrao i HDZ govoreći o problemima te gradske četvrti. Kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić, među ostalim, izdvaja nedovoljan broj parkiranih mjesta na Vijencu Ivana Meštrovića, zapušteno igralište na Drvljaniku, nedovoljno komunalno održavanje. To želimo promijenti, a to je  moguće vrlo brzo učiniti- ocjenjuje Radić.      

 

Vesna Gantner i Vladimir Ham

Ivan Radić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.