Hrvatski radio

Radio Osijek

HNS obilježio Dan kreativnosti

21.04.2018.

16:54

Autor: priopćenje/ Radio Osijek

foto iz priopćenja HNS-a

foto iz priopćenja HNS-a

Foto: - / -

Osječko-baranjski HNS obilježio je Međunarodni dan kreativnosti i inovacija simboličnom akcijom puštanja balona u zrak, u različitim bojama kao simbola kreativnosti, kako bi skrenuli pozornost na važnost kreativnosti i kreativnih industrija.

/iz priopćenja organizatora/ 

Akciju su održali u Osijeku puštanjem u zrak 100 balona kod pješačkog mosta. U akciji su sudjelovali predsjednik Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije Vinko Ručević, član Interesnog odbora HNS-a za kreativnu industriju Vladimir Ham i tajnica podružnice HNS Osijek Željka Kolarić.

„Kreativna industrija je tema novog doba, industrija temeljena na znanju i inovacijama koja se jako dobro naslanja na naš aktualni projekt koji intenzivno provodimo u Vladi a to je cjelovita reforma obrazovanja. U Hrvatskoj HNS otvara tu temu i poziva sve da se zajedno uključimo u razvijanje investicijske scene i da zajedno vodimo računa o našem regulatornom, poreznom i obrazovnom sustavu koji proizvodi globalna razmišljanja. Izrazito sam ponosan na svoje Osječanke i Osječane, koji postaju globalno prepoznatljivi po inovacijama u IT sektoru. Mi u HNS-u smatramo da je razvoj kreativne industrije jedan od najboljih načina da se potakne otvaranje novih radnih mjesta i sprečavanje
odlaska mladih iz zemlje“- poručio je Ham.

„Podružnica HNS-a Osijek se uključila u obilježavanje Svjetskog dana kreativnosti i inovativnosti jer je razvoj kreativne industrije jedan od fokusa našeg političkog djelovanja. Zahvaljujem članicama i članovima Podružnice na ovako velikom odazivu! Danas smo u odličnom društvu, na ovoj lijepoj lokaciji – osječkom pješačkom mostu, puštanjem šarenih balona u zrak ukazali kako ćemo nastaviti aktivno raditi i pomagati budućim kreativcima“- poručila je Kolarić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.