Hrvatski radio

Radio Osijek

HNS-ov "Slavonski pokret" predstavio nove članove

14.06.2020.

13:16

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Koordinator HNS-a za 4. izbornu jedinicu Ivan Vrdoljak u Osijeku je predstavio novopridošle kandidate na izbornim listama za predstojeće parlamentarne izbore. "Ne glasajmo za stranke, nego za ljude", rekao je Vrdoljak

Vrdoljak je rekao da su se Slavonskom pokretu pridružili gradonačelnici Osijeka i Belišća, Ivan Vrkić i Dinko Burić te bivši đakovački gradaonačelnik Zoran Vinković. Osim toga predstavljen je bivši župan Virovitičko podravske županije Ivan Begović, te gradski vijećnik Donjeg Miholjca i tamošnji ravnatelj srednje škole Nenad Perić. 
Vrdoljak je rekao je kako HNS, ljudi koji su pristupili i on osobno, nikada neće pripadati ni HDZ-u niti SDP-u, "nego zdravom razumu i rezultatu kojeg moraju isporučiti građanima".
"Svi oni koji će pomoći da Slavonija i Hrvatska krenu naprijed, a ne da se vraćaju u ideološke rovove bit će naši prijatelji i suradnici, a svi koji misle da će na retorikama podjele i svađe napraviti neki rezultat će, nadam se, biti poraženi na ovim izborima od Slavonskog pokreta", kazao je Vrdoljak.
Građane je pozvao da na izborima glasaju za ljude koji su im najbliži, a ne za one koji ih vode u povijesne svađe i rovove, ocijenivši kako bi osječki gradonačelnik Ivan Vrkić "bio najidealniji predsjednik Hrvatskog sabora, jer je Osijeku vratio ugled, pa može i Saboru".
Smatra kako će na izborima 5. srpnja građani odlučiti tko će biti premijer - Andrej Plenković ili Davor Bernardić - ali, još važnije, "tko će s njima biti u koaliciji, tko će inzistirati na realizaciji nekih programa i tko će ih natjerati na brigu u Slavoniji". Tu, dodao je, postoje dvije opcije, od kojih su jedna "Miroslav Škoro i njegova sestra", a druga Slavonski pokret s HNS-om.

Ivan Vrdoljak je najavio i da će njihova konačna izborna lista i raspored mjesta biti definirana u nedjelju, a predana u ponedjeljak, te rekao  da će on biti nositelj liste.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.