Hrvatski radio

Radio Osijek

HNS predlaže: "Uredite igrališta u Donjem Gradu"

18.10.2018.

15:41

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HNS Osijek

Foto: HNS Osijek

Foto: - / -

Donji grad jedna je od većih gradskih četvrti u Osijeku, a nema kvalitetno i veliko javno sportsko rekreacijsko igralište, na to su danas na konferenciji za novinare upozorili članovi donjogradskog ogranka HNS-a.

Stoga ta stranka inicijativu za uređenje školskih igrališta osnovnih škola Jagode Truhelke i Ljudevita Gaja te malog sportskog igrališta na Vijencu Murse, gdje su se i obratili novinarima. "Školska igrališta dviju donjogradskih osnovnih škola imaju i javnu namjenu, jer su u cijelosti otvorena za građane. Upravo iz tog razloga držimo da bi ovi mali pomaci uređenja spomenutih igrališta još više privukli djecu, mlade te zainteresirane građane rekreativce na kontinuirano bavljenje sportom,“ objasnio je inicijativu svoje stranke Bojan Amanović, HNS-ov vijećnik u Gradskom vijeću Grada Osijeka.
Kako su predložili, na školska bi se igrališta trebale postaviti mrežice za koševe i mreže za golove, a mrežu za gol potrebno je, kažu, postaviti i na malom sportskom igralištu na Vijencu Murse. Kako bi boravak školaraca i građana bio što ugodniji, HNS-ovci ovom inicijativom predlažu postavljanje nekoliko klupa i koš za otpatke na travnatoj površini Osnovne škole Jagode Truhelke, dok je na igralištu Osnovne škole Ljudevita Gaja potrebno urediti nekoliko stabala čije krošnje prelaze u susjedna privatna dvorišta. Kako su najavili, uskoro će iznijeti i nove prijedloge za uređenje školskih sportskih igrališta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.