Hrvatski radio

Radio Osijek

HNS traži vraćanje stare prometne regulacije

29.10.2018.

12:10

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Vraćanje stare prometne regulacije u Brijestu zatražili su danas članovi ogranka HNS-a u tom osječkom naselju. Upozoravaju da je pretvaranjem dvosmjernih u jednosmjerne ulice uvelike otežana prometna komunikacija mještanima i ugrožena sigurnost djece zbog većeg obujma prometa u pojedinim ulicama.

Podsjećaju i na to da je oko 450 građana Brijesta proljetos potpisalo peticiju kojom se protive tomu da Tešanjska, Sprečanska, Vojlovica i Dobra budu jednosmjerne ulice. "Prije šest mjeseci u našem mirnom naselju postavljena je nova prometna regulacija, za koju bih rekao da je silom nametnuta mještanima Brijesta. Velika većina građana nije zadovoljna jer su sve ulice uvijek bile dvosmjerne i nikada nije bilo problema ni prometnih nezgoda, a naša djeca mirno su se igrala na ovim ulicama. Zbog toga tražimo da se ukine postojeća regulacija, da se sve vrati na staro i da naš Brijest opet bude siguran", rekao je u našem programu predsjednik HNS-ova ogranka na Brijestu, Željko Biber.

A koliko se mještani naselja protive postojećoj regulaciji, svjedoči i to da su neki prometni znakovi nestali, dok su neki prekriveni crnim vrećama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.