Hrvatski radio

Radio Osijek

HNS tvrdi kako im raste podrška u Slavoniji

27.09.2016.

15:09

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sjajan preferencijalni rezultat HNS-ovih kandidata u pet slavonskih županija analiziran je na konferenciji za novinare održanoj u Vinkovcima s naglaskom na uspjeh kandidatkinja u V. izbornoj jedinici.

„Zahvaljujem na ukazanom povjerenju svim građanima V. izborne jedinice posebice svojim Vinkovčanima koji su me prepoznali kao kvalitetnu kandidatkinju ispred HNS-a na listi Narodne koalicije i zaokružili broj 13 ispred moga imena, uvodno je Mirna Krajina- Andričević koja je preferencijalno osvojila povjerenje 1 709 građana. Ovakav ishod glasova dobar je zalog za lokalne izbore u svibnju iduće godine“, najavila je.

Zajedno sa županijskim predsjednikom HNS-a Nenadom Bučkom zahvalila je na podršci Središnjici i Predsjedništvu HNS-a koje je, sukladno demokratskim standardima podržalo samostane prijedloge kandidata po organizacijama što je na koncu i rezultiralo prepoznavanjem od strane birača.
„Zbrojem preferencijalnih glasova naše kandidatkinje u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostvaren je sjajan rezultat od 10,38% koliko je Mirna Krajina-Andričević osvojila u odnosu na listu Narodne koalicije čime smo ostvarili zacrtane ciljeve. Zahvaljujem svim stranačkim kolegama koji su uložili ogroman trud u ovaj rezultat posebice podružnicama Vinkovci, Rokovci-Andrijaševci i Privlaka. Jasno je da tamo gdje postoji organizacija, dolazi i rezultat“, rekao je Bučko.
Podsjetio je kako je, preuzimanjem županijske organizacije, najavio stvaranje kvalitetnog tima što je u kombinaciji s kvalitetnim kandidatom i operativnom provedbom na terenu jedino jamstvo dobrog rezultata.
„Ovim najavljujem da je HNS spreman za lokalne izbore na kojima vjerujem da ćemo odigrati zapaženu ulogu. Uz prepoznatljive kandidate u lokalnim sredinama i politike HNS-a te stranačku bazu iz koje je evidentan rast organizacija, kao stranka političkog centra otvoreni smo za suradnju s potencijalnim partnerima koji programski razmišljaju slično nama“ , dodao je ne krijući zadovoljstvo ostvarenim rezultatom na županijskoj razini.
„U dva izborna ciklusa HNS suvereno potvrđuje sjajne brojeve s evidentnim rastom potpore birača u Slavoniji i Baranji koja dostiže gotovo 5% izašlog biračkog tijela koje je svoje preferencije istaknulo isključivo prema HNS-ovim kandidatima, ocijenio je predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a i član Predsjedništva stranke Stjepan Čuraj koji je dolaskom u Vinkovce istaknuo podršku i čestitke kandidatkinjama HNS-a u 5. izbornoj jedinici Mirni Krajini-Andričević i Veri Bošnjak.
Usprkos svim anketama, Čuraj je ponovio kako HNS svoj rejting redovito potvrđuje odličnim rezultatom na izborima te zaključio kako ponovljenih čvrstih devet saborskih mandata i 7% biračke podrške na nacionalnoj razini nisu slučajna brojka.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

11 h

FEBIRE

FEBIRE