Hrvatski radio

Radio Osijek

Hoće li poduzetnici lakše do poticaja?

14.06.2016.

15:12

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako potaknuti ulaganja i upoznati poduzetnike s novim mjerama koje to omogućuju, tema je skupa u Županijskoj komori Osijek koji je okupio poduzetnike, predstavnike Regionalne razvojne agencije, lokalnih agencija te Ministarstva poduzetništva i obrta

Zakonske su promjene česte i u njima se ponekad poduzetnici teže snalaze, tako da je skup trebao pojasniti i nove mjere, te što resorno Ministarstvo nudi hrvatskom gospodarstvu. "Krenuli smo promijeniti percepciju da su sredstva Europske unije iz EU fondova teško dostupna. Promjena je uz ostalo da smo proceduru sa šest koraka i 180 dana skratili na tri koraka i najviše 180 dana do provedbe", rekao je posebni savjetnik u Ministarstvu poduzetništva i obrta Petar Šimić. Voditeljica službe za poticanje investicija Ljiljana Zajc napomenula je da je cilj okupljanja informirati poduzetnike i kako kombinirati financiranje iz različitih izvora, dok je predsjednik uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić kazao da je Agencija jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, te da je dosad kroz petstotinjak projekata Europske unije iz fondova povukla 340 milijuna eura, no očekuje i nove projekte i natječaje na koje bi se poduzetnici mogli javiti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.