Hrvatski radio

Radio Osijek

Hoćemo li skoro zagrliti svoje najbliže?

05.01.2021.

11:18

Autor: Amoreta Bajto

fb stranica Doma Kanisek Plaza

fb stranica Doma Kanisek Plaza

Foto: - / -

Sedamdeset posto korisnika Doma za starije i nemoćne u Ernestinovu primilo je prvu dozu cjepiva protiv zaraze covidom – 19. Vjeruju da se kraj krize nazire i da će konačno moći zagrliti svoje najbliže od kojih su bili odvojeni čak i tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

"Dom zbrinjava sedamdesetak korisnika koji su se uglavnom odlučili cijepiti, jer se tako osjećaju sigurnije i vjeruju da će time prestati kriza koja ih je odvojila od njihovih najbližih", rekla je u programu Radio Osijeka ravnateljica Doma Suzana Kanisek. Poštuju epidemiološke mjere tako da su djelatnici radili u desetodnevnim smjenama; i dalje su zabranjene posjete korisnicima kao i izlasci korisnika iz doma, no mogu se dostavljati potrepštine. Prijama novih korisnika nema, osim u izvanrednim slučajevima, no nastoje u prvi plan staviti sigurnost onih koji se trenutačno u toj ustanovi nalaze.

Božićne i novogodišnje blagdane osmislili su tako da korisnici ipak osjete blagdansko ozračje, ali uz primjerene sigurnosne mjere.

Dom za starije i nemoćne Ernestinovo - Suzana Kanisek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

9 h

FEBIRE

FEBIRE