Hrvatski radio

Radio Osijek

14:26 / 15.05.2021.

Autor: Radio Osijek

„Hod za život” održan u Osijeku

„Hod za život” održan u Osijeku

„Hod za život” održan u Osijeku

Foto: - / -

Prvi ovogodišnji Hod za život održan je u Osijeku pod geslom "Za zaštitu svakog ljudskog života, bez diskriminacije". Više stotina sudionika prošetalo je u povorci osječkim ulicama, od Parka kralja Držislava do glavnog trga.

Organizatori poručuju kako javnost žele osvijestiti o o vrijednosti svakog ljudskog života, od začeća do smrti. „Ovim svojim hodom želimo zaštiti nerođenu djecu, kao i naše djedove i bake koji su u ovoj pandemiji posebno pogođeni. Ne želimo da se ljudski životi prekidaju u utrobama majki, također ne želimo da se starijim ljudima i bolesnima nudi eutanazija, zapravo se ubijaju kroz eutanaziju”, rekla je koordinatorica Hoda za život u Osijeku Lidija Blagojević.

Kao otac petero djece, suprug, profesor koji radi u školi pozvan sam dati podršku majkama, rodiljama. Iako to Zakon o radu priječi i brani, one su zapravo ugrožene. Ako majka kaže da će imati još djece, ona sigurno neće dobiti posao pa se neće ni kandidirati ili će lagati”, rekao je jedan od koordinatora Hoda za život Ivan Ćaleta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.