Hrvatski radio

Radio Osijek

Hod za život u deset gradova pod geslom Život je zakon

27.03.2022.

19:13

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Konferencija za novinare u Osijeku

Konferencija za novinare u Osijeku

Foto: Hod za život / -

Ovogodišnji Hod za život održavat će se u deset hrvatskih gradova i to subotama, tijekom svibnja i lipnja, pod geslom Život je zakon, najavili su danas u Osijeku na konferenciji za novinare članovi Inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku.

Za život se hoda 7. svibnja u Vinkovcima, Varaždinu i Slavonskom Brodu, 14. svibnja u Zagrebu, 21. svibnja za život hodaju Splićani i Imoćani, tjedan dana poslije, 28. svibnja, Zadar i Ploče, a završnica će biti u Osijeku i Sisku 11. lipnja ove godine.

"Hod za život miroljubivi je hod za svaki ljudski život, od začeća do prirodne smrti, za zaštitu nerođene djece i njihove majke te zaštitu svake ljudske obitelji", rekla je koordinatorica Hoda za život Osijek, Lidija Blagojević. Istaknula je kako je važno je da informacije budu točne i istinite za donošenje informiranog izbora jer je znanost dokazala da svaki ljudski život počinje začećem. "Mi želimo biti glas onih koji nemaju svog glasa", poručila je Blagojević.

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić napomenula je da se ovogodišnji Hod za život održava u ozračju strašnog rata u Ukrajini. Istaknula je da velik dio volontera "Hoda za život" uključen u prikupljanje pomoći i zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine. !Ovo ubijanje ljudi, koje promatramo svaki dan, na neki način nas osobito senzibilizira za potrebu izgradnje kulture života, u kojoj se borimo za svaki ljudski život od njegova početka do njegova kraja", naglasila je Markić dodajući kako će ove godine posebno imati u mislima ljude koji trpe na takav način u Ukrajini.

Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život iz Zadra, poručio je da žele pružiti podršku svim ženama, osobito onima koje su se odlučile ili će se odlučiti na pobačaj. "Statistike govore da se žene odlučuju na pobačaj zbog teških ekonomskih razloga i pritisaka okoline, zato je važno pružiti podršku tim ženama", rekao je Krpina. Napominje da žele potaknuti vlast kako bi svojim djelovanjem omogućili mladim ljudima, obiteljima stvaranje radnih mjesta i radnog okruženja koji će poticati rađanje djece i dostojanstven život. To se može učiniti jedino konkretnim društvenim i ekonomskim napretkom, istaknuo je Krpina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.