Hrvatski radio

Radio Osijek

Hodočašće Križa Susreta hrvatske katoličke mladeži u osječkim župama

13.09.2016.

09:34

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Đakovačko-osječka nadbiskupija će u travnju sljedeće godine biti domaćin Nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži u gradu heroju - Vukovaru. Ovih se dana osječke župe za taj događaj priptemaju hodočašćem Križa SHKM kroz Istočni, Zapadni i Čepinski dekanat.

Za taj veliki događaj, za mjesnu i domovinsku Crkvu, nadbiskupija se priprema kroz cijelo 0vo razdoblje. Jedan je način priprave hodočašće Križa Susreta po župama i dekanatima, zatim Jubileji proglašenje Godine mladih, pred svetkovinu Pedesetnice kao i drugi župni idekanatski susreti koji će biti duhovna priprava i motivacija za mlade kao i prigoda zastvaranje mreže volontera koji će biti uključeni u bližu pripremu i održavanje samog Susreta. Križ Susreta hrvatske katoličke mladeži u osječkom je istočnom, zapadnom i čepinskom dekanatu od sredine kolovoza do 13. studenoga 2016. godine. U nedjelju Križ SHKM je stigao u Župu Preslavnog Imena Marijina stigao je Križ Susreta hrvatske katoličke mladeži. Župa se trodnevnicom pripremala na blagdan Preslavnog Imena Marijina, te je na kraju mise trećega dana trodnevnice vlč. Filip Perković, povjerenik za Pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije, najavio svečani ulazak Križa SHKM, objasnivši njegovo značenje, te je pozvao župljane donjogradske župe za aktivno sudjelovanje u prihvatu mladih vjernika koji će iduće godine hodočastiti na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.