Hrvatski radio

Radio Osijek

Holy u Đakovu: "Slavonija najveća žrtva gospodarske krize"

07.02.2015.

11:48

Autor: Radio Osijek/Radio Đakovo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obljetnica djelovanja Održivog razvoja Hrvatske u Đakovu, osnivanje gradske organizacije u Našicama i tribina S.O.S za Slavoniju u Osijeku, prva od deset koje će ORaH organizirati doveli su čelnicu te stranke u Slavoniju. Uoči tribine Mirela Holiy će se u prostorijama GČ Gornji grad družiti s građanima.

Posljednja ispitivanja popularnosti stranaka ponovno su pokazala kako rejting ORaH-a pada, a na to su, kako je istaknula u Đakovu Mirela Holy, "utjecali podrška predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću, izloženost višemjesečnom medijskom podmetanju, nedovoljno kvalitetan rad na terenu, te percepcija ORaHa kao elitističke stranke”. Najavila je intenzivniji rad, posebno u Slavoniji koja je, kako je ocijenila, najveća žrtva teške gospodarske situacije u zemlji. “Slavonija je regija koja ima jako puno potencijala za održivi razvoj, ali je na žalost regija koja je najveća žrtva teške ekonomske situacije koja već cijeli niz godina muči Hrvatsku . Jako veliki broj mladih ljudi iz Slavonije mora nažalost otići vani jer nije u stanju tu pronaći posao i ostvariti minimalne egzistencijalne preduvjete što smatramo sramotnim zato što se radi o području koje je bogato i sa prirodnim resursima, a tu je jako veliki potencijal za razvoj poljoprivrede, odnosno održivih oblika poljoprivrede”, konstatirala je Holy.
O neodrživoj i lošoj ekonomskoj situaciji u Slavoniji bit će riječi na ORaH-ovoj tribini u Osijeku S.O.S. za Slavoniju, koja se, s početkom u 18,15 održava u 
prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.